Let your spirit soar.

Baltské UFO – záhady trvají

23.07.2012 11:45

Baltské UFO – záhady trvají

Potápěči si objekt na dně Baltského moře prohlédli, ale nevědí, o co vlastně jde. Může to být i stavba z doby studené války. V blízkosti objektu jim přestaly pracovat kamery i satelitní telefony.

Ocean X team se spustil na dno Botnického zálivu, ale UFO nenašel. Před velkým optimismem varovali předem odborníci, obrázky sonaru nejsou úplně věrné. Nicméně potápěči byli překvapeni a členové pátracího týmu hlásí, že jde o něco velmi zvláštního, s čím se na dně tohoto severního moře ještě nesetkali. Nález tajemného oválného objektu vyvolal před rokem senzaci. Připomíná vrak malé vesmírné lodě, za níž se táhla jakási „brzdná dráha“. Hledač podmořských pokladů Peter Lindberg získal sponzora a tak se potápěči mohli potopit k záhadnému objektu do hloubky 85 metrů. „Kouli“ z vědeckofantastického filmu, lesklý kovový povrch pod nánosem bahna a písku sice neobjevili, ale: „zažili jsme věci, které jsem si neuměl představit. Čekal jsem, že najdeme jen kámen, byla to pro mě nová zkušenost.“ řekl Lindberg, jehož společnost Ocean Explorer normálně loví ze starých vraků lahve vína či likérů.

 

Není prý pravděpodobné, že by se jednalo o útvar vzniklý sopečnou činností nebo erozí skály. Okraje objektu jsou zaoblené a patrné jsou i pravidelné hrany, některá místa vypadají jako chodby. Objekt vyčnívá a stěny mají křivky ve tvaru houby. „Ukázalo se, že objekt má tvar obří houby vystupující tři až čtyři metry nad dno. Na vrchní straně objektu jsou podivné kamenné útvary, které velmi připomínají malé ohniště. Kameny samotné jsou pokryté něčím, co připomíná saze.“ To, co se jevilo na sonaru jako brzdná stopa po UFO, potápěčům připomínalo stezku dlouho asi 280 metrů. I kameny kolem ní jako by byly očazené. Materiál, ze kterého se objekt skládá, prý není kámen. Zvláštní je, že kameny z útvaru, kterému říkají potápěči „houba“, nebyly pokryty bahnem – na rozdíl od okolí. Ve středu objektu potápěči našli otvor ve tvaru vejce, který obklopovala podivná uskupení kamenů, připomínající malá ohniště. Možná se jedná o dávnou stavbu na území Doggerlandu, země, která byla zaplavena zhruba před deseti tisíci roky po skončení doby ledové.

 

Video: Ocean X team - záhada v Baltu

zdroj: https://pravdu.cz/ocean-x-team/baltske-ufo-zahady-trvaji

 

Diskusní téma: Baltské UFO – záhady trvají

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.
 

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode