Let your spirit soar.

Čakry a Archandělé

24.06.2012 10:52

*** ČAKRY A ARCHANDĚLÉ * PRVNÍ ČAKRA ***

MULADHARA
První čakra, umístěná na stydké kosti představuje naše spojení se zemí a se vším hmotným.Ovlivňuje vše pevné v těle, nohy a spodní část pánve. Patří k ní živel země a stimuluje ji červená barva. 

Archanděl Uriel, jehož jméno znamená „Boží světlo“ přivádí duchovní zákony na hmotnou úroveň a jeho prostřednictvím se realizuje Boží hojnost jako naše požehnané bohatství ve všech směrech.

____________________________________________________________________________

*** ČAKRY A ARCHANDĚLÉ * DRUHÁ ČAKRA *** 

SWADHISTHANA
Druhá čakra, nacházející se v podbřišku, ovlivňuje vše tekuté v těle a křížovou oblast .Je centrem radosti ze života, sebeúcty, tvořivosti, emocí a sexuální energie. Jejím živlem je voda , jako symbol oplodnění a nového života. Stimuluje ji oranžová barva. 

Archanděl Gabriel, jehož jméno znamená „Boží síla“ představuje mateřskou lásku a energii radosti, zvěstuje nové začátky a znovuzrození. Je ochráncem duchovních center a pramenů vody.

___________________________________________________________________________

*** ČAKRY A ARCHANDĚLÉ * TŘETÍ ČAKRA *** 

MANIPURA
Třetí čakra se nachází v oblasti solar-plexu a je centrem sebevědomí, vnitřní síly a vnitřního ohně. Ovlivňuje oblast břicha a proudění tepelné energie v těle, její živel je oheň a stimuluje ji žlutá barva. 

Archanděl Michael, jehož jméno znamená “ Kdo je Bůh“ představuje ochranu a mužskou bojovnou sílu spojenou s láskou. Svým modrým plamenným mečem lásky od nás odtíná vše, co k nám už nepatří – závislosti, pouta, minulost. Je strážcem karmy.

________________________________________________________________________

*** ČAKRY A ARCHANDĚLÉ * ČTVRTÁ ČAKRA *** 

ANAHATA
Čtvrtá čakra je uprostřed hrudníku, ovlivňuje srdce, plíce a proudění vzduchu v těle. Je centrem soucitu, odevzdanosti, přijetí, odpuštění a hlavně lásky, která spojuje mužskou a ženskou část (pravou a levou polovinu) a energiii země a vesmíru, tedy hmotu a ducha (dolní a horní čakry). Živlem je vzduch a stimuluje ji růžová a světle zelená barva. 

Archanděl Rafael , jehož jméno znamená „Božský léčitel“ , léčí srdce, čímž uzdravuje duši i tělo, spojuje a harmonizuje mužskou a ženskou energii, spojuje a léčí je skrze lásku. Je patronem lékařů, léčitelů ,pomáhá všem, kdo se chtějí uzdravit.

__________________________________________________________________________

*** ČAKRY A ARCHANDĚLÉ * PÁTÁ ČAKRA *** 

VISHUDDHA
Pátá čakra leží v krční jamce, je centrem hlasu, zpěvu, slov, komunikace, sebevyjádření, což znamená říkat a slyšet pravdu, vyjadřovat co cítíme. Zajišťuje spojení hlavy a těla, mozku a srdce, rozumu a citu. Ovlivňuje krk, uši, ústa. Živlem je eter, stimuluje ji světle modrá a tyrkysová barva. 

Archanděl Jofiel, jehož jméno znamená „Bůh je moje pravda “ , přináší duchovní průzračnost, pomáhá nám zbavit se potřeby hodnotit a soudit, dává sílu rozlišovat lásku a strach, kdy jsme sami sebou, kdy se dáme ovlivnit okolím.Vede ke sbratření a přátelství všech lidí.

_______________________________________________________________________

*** ČAKRY A ARCHANDĚLÉ * ŠESTÁ ČAKRA *** 

AJNA

Šestá čakra, neboli třetí oko leží mezi obočím, je centrem intuice, vidění a vědění, smyslů, poznání bytí, rozumu, moudrosti, intelektu, myšlení, představivosti, snů, inspirace, můz. Jejím prostřednictvím vnímáme vnitřní a vnější svět. Stimuluje ji tmavě modrá barva. 

Archanděl Chamuel, jehož jméno znamená „Bůh je mým cílem“ přináší důvěru, naději, radost, kreativitu, pomáhá vnímat přítomný okamžik, krásu světa i nás samých. Učí nás opravdovosti a přirozenosti, která je vlastní dětem. Je patronem umělců.

____________________________________________________________________________

*** ČAKRY A ARCHANDĚLÉ * SEDMÁ ČAKRA *** 

SAHASRARA
Sedmá čakra je umístěna na temeni hlavy, jejím prostřednictvím přijímáme energii z vesmíru, chápeme vesmírné zákony, vnímáme Boha a Boží vůli.. Je centrem duchovnosti, víry, spojení s vesmírem, odevzdanosti, sjednocení a čistého neohraničeného vědomí. Stimuluje ji barva fialová, bílá a zlatá. 

Archanděl Zadkiel, jehož jméno znamená „Spravedlnost Boží“ přináší vnitřní a vnější svobodu, vede k sebepoznání, a uvědomění si odpovědnosti za sebe sama a vlastní svobodné volby. Pomáhá zbavit se minulosti a realizovat změny. Je osvoboditelem od karmy.

 

Zdroj: https://www.facebook.com/pages/Probuzen%C3%AD-2012-Awakening-2012-/331005513586287

 

Diskusní téma: Čakry a Archandělé

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.
 

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode