Let your spirit soar.

CESTOU NA MĚSÍC SE STALO NĚCO DIVNÉHO (CZ TITULKY)

16.02.2012 13:05

aktualizováno: 21.8.2012

Popis k videu:

Cesta na měsíc se nekonala. Astronauti kroužili kolem Země a přistání byla jedna velká šaráda. No a? Narozdíl od 9/11 nikdo nezemřel a nikdo nebyl zraněn. Navíc už je to tak dávno, že je zbytečné o takových věcech vůbec diskutovat.

Přes tyto všechny argumenty je ale jako vždy zajímavé, vidět i druhou stranu problému a sledovat v přímém přenosu přebrání technologické nadvlády od Ruska pro který byl tento čin první velkou kosmickou porážkou.

Dokument se věnuje velkou část zejména problematice Ruska, které od začátku vedlo vesmírný souboj o prvenství na Měsíci. Následoval slib prezidenta Kennedyho že se Američané dostanou do konce 60. let do vesmíru. Po masivních investicích pak už nebylo možné jenom říct veřejnosti, že to prostě nejde a případné selhání by mohlo být tvrdou ranou pro Americkou pýchu. Proto neexistovala jiná varianta než zdar projektu.

Napadlo vás někdy, proč už nelétáme k měsíci, když nám to tak pěkně šlo? Zatímco objevujeme vzdálené planety a měsíce těchto planet, tak misi, kterou se podařilo uskutečnit v 60. letech už znovu nikdo nezopakuje. Přesto by byly důvody přinejmenším pro vybudování observatoře, která by měla v bezatmosférickém prostředí ideální podmínky. A pokud byl let zfalšovaný, proč jej nikdo nefalšuje znovu? Možná že dokonalejší technika by usvědčila samotné astronauty, kteří by nyní měli povinnost přivézt tisíce fotografií a hodin digitálního záznamu. Navíc Američané už tam svojí vlajku zapíchli, tak proč se k této věci vůbec vracet?

Anketa

Líbil se vám tento dokument?

Diskusní téma: CESTOU NA MĚSÍC SE STALO NĚCO DIVNÉHO (CZ TITULKY)

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.
 

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si www stránky zdarma!Webnode