Let your spirit soar.

Čistota touhy

02.07.2012 11:18
Chtěl bych umět meditovat jako tibetský mnich...
Chtěl bych popíjet Ayahuascu a mluvit s bohem jako amazonský šaman...
Chtěl bych nahlédnout do vesmírné knihovny Akaša a znát pravdu pravd...
Chtěl bych cítit Jednotu s lidstvem...
Chtěl bych astrálně cestovat...
Chtěl bych léčit...
Chtěl bych zářit...
Chtěl bych komunikovat s jemnohmotnými bytostmi...
Chtěl bych navštívit vesmírné lodě...
Chtěl bych…
Chtěl bych…
 
Našel jsi se? Projevil jsi někdy stejnou nebo podobnou touhu? Chtěl jsi být stejný jako někdo? Chtěl jsi dělat věci, které by tě odlišovaly od masy? Chtěl jsi být vyjímečný? Chtěl jsi naopak být skromný, nenáročný a vystačit si s málem? Chtěl jsi žít v lůně přírody v souladu s matkou Zemí? A zkusil jsi se někdy zeptat jako malé dítě? A PROĆ?
 
Je totiž velmi důležité uvědomit si, co je tím hybným motivem, který tě žene kupředu a který ti dává sílu do dalších životních zkušeností. Pokud je tvůj motiv nezdravý (nezralý) a chceš např. komunikovat s jemnohmotnými bytostmi jenom proto, abys oslnil své známé z meditačního kroužku a abys byl středem pozornosti, je velmi pravděpodobné, že tvé následné činnosti nebudou podporovány silami universa (rozuměj bytostmi pracujícími pro tvé dobro) ale budou naopak využívány bytostmi, které se chtějí na tobě a tvé energii pouze přiživit. Proto se ti někdy nedaří a i opakovaně, že to nakonec vzdáš. Anebo to nevzdáš a jdeš přes mrtvoly a vytváříš si karmu. Volba je na tobě. Vždy si můžeš vybrat jednu z cest. Odpovědnost je v tobě, ne mimo tebe.
 
Z toho důvodu je nezbytné přehodnotit své veškeré životní touhy. Týká se to i hmotných statků. Je rozdíl, zda toužíš po větším bytě proto, že vás bydlí sedm ve 2+1 anebo se pouze chceš vyrovnat sousedovi, kterého nemůžeš vystát. Je důležité ujasnit si, co skutečně potřebuješ. Ne, chceš. Ale potřebuješ. Tvé ego chce. Tvé srdce potřebuje. Jakmile budou tvé touhy čisté, prosté negativních energií a budeš jim věnovat dostatek své pozornosti (energie), je téměř jisté, že za podpory univerza se dříve či později (podle toho, kolik energie své touze věnuješ) stanou holou skutečností.
 
Paralelní svět, který sis vytvořil ve svých představách, se s další a další energií tvých myšlenek a představ, bude zhmotňovat a nabývat konkrétních tvarů a rozměrů. Tvé nejtajnější fantazie budou vibrovat stále silněji až si jednoho dne uvědomíš, že žiješ svůj sen. Že se tvá přání naplnila a stala se tvojí realitou. Pouze tvoje nikdy nekončící nespokojenost a touha po úspěchu ti brání si to uvědomit. Žiješ svůj sen, který se ti zdál před několika lety ale od té doby se ti zdála spousta dalších snů, které je také třeba naplnit. Tvůj život se ti proto zdá mnohem bledší než ve snu i když má jinak stejný tvar a stejné parametry.
 
Nikdo po tobě nechce, abys sbíral trofeje a měl skříň plnou diplomů a čestných uznání. To je jenom takový hloupý zvyk z dětství. Vím ale, že potřebuješ být šťastný. Myslíš si, že víš co chceš a co potřebuješ, jenomže to je jedovatá chiméra, která se ti dostala v dětství do podvědomí. Chceš to, protože ti řekli, že to máš chtít. Ale ve skutečnosti to vůbec nepotřebuješ, protože tě to neučiní o nic šťastnějším. Ty skutečné potřeby vycházejí z tvého srdce. Tvé srdce spolupracuje s tvou duší a společně chtějí pro tebe to nejlepší. Tvůj rozum spolupracuje s tvým egem a společně chtějí, abys byl nejlepší.
 
Ptej se svého čistého já, ptej se sám sebe, jako bys byl dítě. Skutečně to potřebuji? Ano? A proč?
 
Duchovní cesta není o dosahování vytčených met. Duchovní vývoj směřuje ke stabilnímu a neměnnému vnitřnímu pocitu radosti a nepodmíněné lásky. Vše ostatní, jako astrální cestování, channeling, telepatie, léčitelství atp. jsou vedlejší produkty duchovní cesty. Přijdou samy v okamžiku, kdy na ně budeš připraven. Pokud z nich utvoříš cíl své cesty, budeš v lepším případě neustále zklamáván. V tom horším se napojíš na negativní energie, které tvůj duchovní vývoj vůbec nezajímá.
 
Zjisti, co skutečně potřebuješ. Vytvoř si vlastní, jedinečnou cestu opředenou tvými sny. Vše je dosažitelné. Vše je možné. Záleží pouze na tobě a tvých čistých touhách.
 
Lencher Falprea
zdroj: https://probuzeni.blogspot.cz/2012/01/cistota-touhy.html
 

Diskusní téma: Čistota touhy

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.
 

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode