Let your spirit soar.

Energetizující meditace v přírodě

24.06.2012 10:06

"Země je nabitá nebem a každé obyčejné hořící křoví Bohem." - ELIZABETH BARRETT BROWNINGOVÁ - ANGLICKÁ BÁSNÍŘKA

Vdechovat čerstvý vzduch, naslouchat zvukům přírody, dotýkat se chodidly země - to vše dokáže pomoci obnovit naději, ležící nečinně pod nánosem těžkostí, které s sebou někdy nosíme.

Když se cítíme sklíčeně nebo prožívá­me depresi, potřebujeme umět prožít znovuzrození energie a naděje. Často se zasekneme doma u internetu, na telefonu nebo u televize a snažíme se na­lézt cestu ven ze svého smutku. Ale nejlepší medicínu lze často najít venku, v „obyčejném křoví“. Země je „nabita nebem“ a schopna prolomit naši depresi nebo lenost. Většina rituálů se odehrává venku, aby vylákaly to „nebe“, které pro nás země skrývá. Když zapalujeme obřadní oheň, cítíme zemi pod no­hama a vidíme, jak se nad námi rozprostírá hvězdná obloha, náš duch míří vzhůru a náš postoj se mění k lepšímu. Někdy jen kamínek, jenž držíme v dla­ni, nebo déšť dopadající na naši tvář nám v temném období mohou nesmírně pomoci.

Když je ti nanic, dobij si energii procházkou. Dotýkej se chodidly a dlaněmi přírodní síly, kterou cítíš v rostlinách a v půdě. Udělej si procházku do blízkého parku, dotkni se stromu, dotkni se obyčejného křoví. Otevři se pomoci, kterou ti nabízí země, abys pocítil svou přirozenou sílu a krásu.

Udělej si deset minut a pohodlně se posaď venku. Seď na zemi a chvíli se soustřeď na svůj dech. Představ si, že skrz tebe dýchá země... Jak tvůj dech přirozeně proudí dovnitř a ven, nech jej splynout se sladkým, pomalým ryt­mem dechu země... Při nádechu vdechuj sílu a krásu kolem sebe, s výdechem se uvolni... uvolni své těžkosti do země. Seď a dýchej se zemí, pociťuj její sílu a oporu, již dává tvému tělu.

„Zjistil jsem, že nejlepším lékem na smutek je pořádná procházka v přírodě.“ --William E. Ishmael, biolog a poradce
______________________________________________

Zdroj: julie Tallard Johnsonová - Bouřlivá léta - Přechodové rituály a posvátná moudrost pro dospívající, nakladatelství DharmaGaia
https://duchovno.doktorka.cz/

 

Diskusní téma: Energetizující meditace v přírodě

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.
 

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode