Let your spirit soar.

Energie listnatých a jehličnatých stromů

14.09.2012 13:25

Napadlo vás někdy se zamyslet jaký je rozdíl v energiích listnatých a jehličnatých stromů? Pojďme si o tom něco málo říci.
Energie stromů listnatých je daleko silnější, intenzivnější než u stromů jehličnatých. Je to dáno i faktorem vegetačního období stromů. U listnatých stromů na jaře přichází prudký nárůst energetického potenciálu který na sobě cítí bez rozdílu všichni. Tento nárůst u jehličnatých stromů není tak náhlý, naopak je pozvolný a hůře čitelný.

Další zajímavý faktor rozdílnosti energií je ten, že stromy listnaté mají silnější energie a působení než stromy jehličnaté. To znamená, že ten kdo se například chce naučit energie vnímat, je jednodušší se to učit u stromů listnatých. Též listnaté stromy mají silnější léčebný účinek než stromy jehličnaté. Naopak stromy listnaté mají handicap v tom, že přes zimu, v době svého vegetačního klidu je jejich energie výrazně slabší než u stromů jehličnatých. Z toho vyplývá, že přes zimu je lepší čerpat energii stromů z jehličnanů než z listnatých stromů které „spí“ (mají jen slabou energii).

Naopak jehličnaté stromy mají velkou výhodu ve svých léčebných silicích, které vypouští do vzduchu. Vždyť například plicní sanatoria se záměrně budují v borovicových lesích. Proč? No protože borovicové silice dokážou dokonale čistit vzduch a lidem kteří mají potíže s plícemi se v borovicových lesích lépe dýchá a plíce se jim lépe léčí… Toto u listnatých stromů nenajdete. Ovšem u listnatých stromů můžete cítit vůni květů… a takto bychom mohli pokračovat. Ale něco málo nechám i na Vás. Přijdete ještě na další rozdíly?

Rozdíl mezi energiemi stromů listnatých a jehličnatých si můžete sami vyzkoušet úplně jednoduše. Zkuste vnímat energii listnatého stromu, ale takového který nemá ve své blízkosti (alespoň sto metrů) žádný jehličnatý strom. Po té zkuste to samé u jehličnatého stromu, který ve své blízkosti nemá strom listnatý. Rozdíl v energii kterou ucítíte je znatelný… Nezbývá než to vyzkoušet.

Zdroj: Cesta duše

 

Diskusní téma: Energie listnatých a jehličnatých stromů

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.
 

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si www stránky zdarma!Webnode