Let your spirit soar.

Unikátní transit Venuše přes Slunce

05.06.2012 08:56

Unikátní transit Venuše přes Slunce

aktualizace 6.6.2012 : video a pár fotek: https://www.novinky.cz/zahranicni/269641-lide-pozorovali-prechod-venuse-pres-slunce.html

Ve středu 6. června budeme svědky jedinečného astronomického jevu – půjde o poslední přechod Venuše přes Slunce před více než stoletou přestávkou.

Tento úkaz patří do série jediných dvou přechodů v tomto století (první z nich se jsme mohli vidět v červnu 2004, viz úvodní fotografie). Z Česka bude transit planety lásky pozorovatelný po východu Slunce (ve 4.54 hodin v Praze). Okamžik úplného výstupu Venuše před sluneční kotouč nastane v 6.55 hodin (ve výšce kolem 16° nad obzorem). Venuše bude sluneční kotouč opouštět z pravého horního okraje. Z téměř 7 hodin transitu se u nás poslední dvě hodiny úkazu odehrají nad obzorem.

 

Zajímavé úkazy nabízí bezprostřední přiblížení Venušina kotoučku k vnitřnímu okraji slunečního disku, kdy se mohou projevit ohybové jevy ve Venušině atmosféře (tzv. kapkovitý jev, při němž se Venušin kotouček jakoby protáhne směrem k slunečnímu okraji). Další přechod Venuše přes sluneční kotouč se odehraje až v roce 2117.

 

Astrologický pohled

Lidé si všímají všeho, a tak sledují i souvislosti mezi transity Venuše a historickými událostmi. Tyto astronomické jevy se odehrávají ve znamení Blíženců, kteréžto je o komunikaci, a ve Střelci. V letech 1519 a 1526, kdy došlo ke dvěma transitům Venuše, vyplouval slavný mořeplavec Magellan na svou cestu kolem světa, aby zjistil, zda je Země placatá. Byl to začátek vzniku nového světového názoru. Také další přechody Venuše souvisely s objevy, které spojovaly svět a tehdejší oddělené lidstvo, jednotlivé národy a kultury. Byly o komunikaci a integraci lidstva. Poslední transity 2004 a 2012? Lidstvo je stále propojenější a současné světové dění se týká pokusů provést jeho integraci také na vyšší úrovni politické a ekonomické, což se občas nedaří – jako poslední dobou zejména v EU.

 

Esotericky uvažující celosvětová komunita ve vztahu k roku 2012 čeká závažné změny, nejsou ani tak apokalyptického rázu, jako spíše spirituální. Ve znamení očekávání duchovního vzestupu a transformace člověka jako bytosti materiální na úroveň více duchovní. Šíří se například různá globální hnutí provozující globální meditace, jejichž příznivcům jde o kvantový skok, který by vynesl evoluci vědomí lidstva na vyšší úroveň.

 

Staří Mayové

Vykladači mayských kalendářů upozorňují, že pro staré Maye byla Venuše významným bohem Quetzalcoatlem - Okřídleným hadem. Ten sice nebyl bohem lásky, ale přinesl významné poznání, předal indiánům kakaové boby a čokoládu. Další energie, které na nás nyní působí, přicházejí z Plejád. Podle starých Mayů jsou Plejády portálem pro předky, aby mohli přijít na Zemi, a pro šamany různých kultur prostředkem k rozšíření vědomí. Na plejádskou energii byla Země napojena v květnu zatměním Slunce Měsícem.

 

Nastávající dění má také ovlivňovat kvadrát Pluta (v Kozorohu) a Uranu (v Beranu), který potrvá tři roky. Mezi mohutnými energiemi těchto dvou planet má vzniknout disharmonický vztah. Nadcházející události by proto mohly připomínat radikální 60. léta minulého století. Astrologové předpovídají hluboké změny a zrychlený vývoj v osobní rovině a na globální úrovni hroucení příliš velkých mocenských, ekonomických a finančních uskupení.

 

Radost a světlo

Vyznavači evropského pojetí Venuše odhadují, že transit odehrávající se 6. června přinese naopak radost a světlo ze slunce, můžeme očekávat konec různých trápení. Můžeme tomu sami napomoci tak, že opustíme vědomě negativní myšlenky a staré chybné myšlenkové vzorce. Zamiřme tedy do letošního léta vybaveni optimistickým pohledem, konstruktivními myšlenkami a plány. Je to důležité, protože svět kolem nás prochází různými turbulencemi, a čím více budeme ukotveni ve svém středu a čím více se budeme řídit pozitivními myšlenkami, tím lépe pro nás a naše okolí. Chceme-li změnit svět, musíme napřed změnit sebe, říká stará moudrost.

Zdroj: astro.cz

zdroj: https://pravdu.cz/astronomie/unikatni-transit-venuse-pres-slunce

 

Diskusní téma: Unikátní transit Venuše přes Slunce

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.
 

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode