Let your spirit soar.

Živly - základ života

19.07.2012 13:05

Co jsou to živly a proč jsou označeny za základ života? Asi jste se už ve svém životě setkali s pojmem- čtyři živly: OHEŇ,VODA, VZDUCH A ZEMĚ.

Ať se to zdá být jakkoliv obyčejné či nezajímavé, je to základní kámen veškerého bytí a to nejenom pro lidský svět, ale i pro celý vesmír. Z živlu ohně a vody vznikl celý vesmír a to na všech úrovních či sférách. Živel vzduchu je prostředníkem mezi ohněm a vody a slouží jako vyrovnávací živel. Vznikl právě z ohně a vody. Z těchto tří živlů vznikl čtvrtý a to živel země. Země tyto tří živly zhrubí, neboli zpomalí jim vybrace natolik, že se stanou našemu oku vyditelné v takové formě, jak je všichni známe.

Nejsou to však jen tyto čtyři živly, ale patří k nim také pátý a to nejdůležitější živel, ze kterého právě vznikly nám již známe oheň, voda, vzduch a země. Jmenuje se AKÁŠA. Je to prapříčina všeho vzniku ve vesmíru. Tento princip je to nejvyšší a největší. Některé náboženství to pojmenovalo doslova BOHEM.

Všech těchto pět živlů jsou základem pro veškeré bytí i nebytí všeho živého a neživého. Je základem pro samotného člověka, tedy lidské tělo, ale také pro naší zemi, planety, dále pro samotný Éter- to jest duchovní svět, a vůbec celý vesmír.

ŽIVEL OHEŇ

V bibli se píše- " fiat lux ". V překladu to zní " budiž světlo". Tedy dá se říct, že oheň ze kterého je světlo je jeden s prvních stavebních kamenů vesmíru.

Každý živel má dvě polarity. První polarita je PLUS a druhá MÍNUS. Jinak řečeno SVĚTLO a TMA. Ještě lépe pochopitelné a jednoduché vysvětlení z lidského vidění je DOBRO a ZLO. Živel oheň je tvořivý a ničivý, což je zde na hrubohmotném světě známo každému člověku. Například se můžeme v zimě ohřát, můžeme si uvařit jídlo, s ohněm může šikovný sklář vytvořit krásnou skleněnou výbavu pro nevěstu.

Opakem můžeme s ohněm působit destruktivně. Například ve válkách se ho tímto mínusovým způsobem používá nejčastěji, tedy pro ničení. Jiné způsoby zde nemusím uvádět, jelikož jsou nám všem známy.

ŽIVEL VODA

Jako oheň má své plusové a mínusové působení a samozřejmě také vzešel z prapříčiny a to z AKÁŠI.

V lidském těle působí po pozitivní stránce životodárně a po mínusové jako rozkladný proces např. ve střevech. Tady, jak vidno, bez mínusu, tedy jinak řečeno bez zlého, ničivého, rozkladného, by nedocházelo v našem těle k rozložení potravy, nebo k vylučování. Proto je důležité se nad tím zamyslet, např. nad tím, že bez tohoto zlého by nemohl existovat opak, což je v tomto případě DOBRO. O dobru a zlu hovořím v jiné kapitole.

ŽIVEL VZDUCH

Živel vzduchu, vznikl působením živlu ohně a vody. Působí jako udržovací, nebo jinak řečeno vyrovnávací zprostředkovatel mezi ohněm a vodou.

Samozřejmě má také svou polaritu plusu a mínusu, tedy působení pozitiva a negativa.

ŽIVEL ZEMĚ

Jeho vznik je dán střídavým působením ohně, vody a vzduchu.

Působí jako zpomalovač vibrací. Svým principem zpomalí vibrace ohně, vody a vzduchu natolik, že oheň zhmotní tak, jak ho známe, voda se stane kapalná, a vzduch lze cítit jako tlak. Díky tomuto zhuštění také vznikl na naší planetě prostor a čas.

Na astrální a mentální úrovni je to jiné. Jejich vibrace jsou rychlejší a tak je oko, které nemá duchovní vidění nebo není určitým cvičením trénované , nespatří.
_________________________

zdroj: https://www.helenien.estranky.cz/

 

Diskusní téma: Živly - základ života

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.
 

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode