Let your spirit soar.

Pránické dýchání a léčení

09.04.2012 21:30

Pránický dech pracuje se životní sílou, která je elementárním základem všech alternativních léčebných metod, jakož i různých esoterických a náboženských filosofií a kultur. Někde je Prána nazývána jako Čchi, jinde jako životní síla. A v homeopatii se s ní setkáme pod názvem vitální síla. V józe se s ní pracuje skrze pránajámu. Jak vidíte, tak jako pro Boha, tak i pro životní sílu, Pránu, existuje mnoho názvů. Podstata je ale stále stejná.

Pránu můžeme získávat v podstatě ze všeho, Ze Slunce, z potravin, vody, přírody.....i našeho dechu. Skutečné pránické dýchání zahrnuje jak duchovní práci, tak léčení naší fyzické stránky, tedy těla. Abychom dokázali správně pránicky dýchat, je dobré se naučit jógínské dýchání, tedy takzvanou pránajámu. Ovšem cílem tohoto článku není naučit vás klasickou pránajámu, ale to, jak s Pránou zvládnout základní energetickou léčbu.

Pránou totiž můžete prostřednictvím vědomého dechu léčit vlastní zdravotní problémy a můžete jí používat i jako výbornou preventivní metodu. Pránu můžete přijímat téměř kdykoliv a v jakékoliv poloze. Je samozřejmé, že pokud máte klid a můžete se pohodlně posadit, tak je to optimální cesta k práci s Pránou. Zároveň ale považuji za důležité upozornit na to, že léčit se s ní můžou i nemocní, kteří jsou uvázani na lůžko! To je obrovský přínos této metody. A jak tedy na to?

Pokud je to možné, dýcháme jogínským dechem. Jestliže to z jakýchkoliv důvodů možné není, tak si můžeme tento dech pouze představovat. Před zahájením pránického dýchání se vždy poprosíme na vyšší sílu, kterou uznáváme. Pokud si tedy chceme vyléčit například bolesti v krku, tak vnitřně s láskou a pokorou poprosíme Prozřetelnost o pomoc při léčení bolestí v krku. Začneme vědomě dýchat a vědomě prociťujeme, jak celé naše tělo, každou buňku našeho organismu prostupuje božská a léčivá energie, Prána. Můžete toto vědomí pojmout tak, že prostupuje soumerně celým vaším tělem. Někdo však může preferovat postupné procházení jednotlivých částí těla, takže je možné začít korunní čakrou a dál pokračovat hlavou, šestou čakrou, krční čakrou, celým krkem, srdeční čakrou, hrudníkem, rukama atd.. Metoda, kterou si zvolíte, je jen a jen na vás. Věřte, že to bude fungovat, ať budete postupovat jedním, druhým, nebo třetím návodem....Hlavní je poctivý, pokorný a láskyplný přístup.

Jakmile vědomě pránicky prodýcháte a procítíte celé tělo včetně všech čaker, včetně celé páteře od shora až dolů, tak se již můžete zaměřit přímo na nemocnou část vašeho organismu. Z dlouholetých zkušeností doporučuji po celou dobu vědomého pránického dechu nejenom přijímat léčivou pránickou energii, ale zároveň si uvědomujte i to, že z vás odchází škodlivé energie a negace. Pokud se soustředíte na konkrétní nemoc, představujte si, že vás opouští například již zmíněná bolest v krku a že jste zcela zdraví.

Tímto způsobem pomůžete svému tělu i duši. Nemusíte se totiž zaměřovat jen na fyzično, ale můžete takto léčit, pročišťovat a nabíjet i svoje energetické tělo a duši! Pránický dech je také vynikajícím pomocníkem meditací a doporučuji ho vždy před každým meditačním cvičením. Ostatně platí, že pránický dech je již jedna z forem meditace!

Pokud se ptáte, jak dlouho má pránický dech trvat, tak odpověď je zcela logická. Čím častěji a déle budete pránicky dýchat, tím větší bude účinek Prány. Optimálně doporučuji pránicky dýchat minimálně dvakrát denně - ráno a večer o délce vždy aspoň dvacet až třicet minut. Pokud jste nemocní, dobu je nutné prodloužit a také je vhodné zvýšit frekvenci nejméně na pětkrát denně.

zdroj: https://www.zahady-zdravi.cz/duchovni-svet/energie/pranicke-dychani-a-leceni

 

Diskusní téma: Pránické dýchání a léčení

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.
 

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode